book cover

Jadalne kwiaty

Kalemba-Drożdż, Małgorzata, Wydawnictwo Pascal

Year of publication: 2016.

Rośliny jadalne dzikie, Rośliny ozdobne, Kwiaty jadalne, Rośliny jadalne, Kucharstwo, Książka kucharska, Publikacja bogato ilustrowana

Author
Kalemba-Drożdż, Małgorzata
Wydawnictwo Pascal
Title
Jadalne kwiaty
ISBN
978-83-7642-703-4 : zł 44,90
Place of publication
Bielsko-Biała :
Publishing house
Wydawnictwo Pascal,
Year of publication
2016.
Volume
351, [1] strona :
Dimensions
25 cm.
Object passwords
Rośliny jadalne dzikie
Rośliny ozdobne
Kwiaty jadalne
Rośliny jadalne
Kucharstwo
Książka kucharska
Publikacja bogato ilustrowana
Additional information
Bibliografia i netografia na stronie 351.
Summary
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii. Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i truflami w hibiskusowym pudrze. Poznaj lecznicze właściwości syropu z podbiału i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. 178 przepisów na dania jak z bajki!
020
%a 9788376427034
100
%a Kalemba-Drożdż, Małgorzata
245
%a Jadalne kwiaty /
260
%a Bielsko-Biała : %b Wydawnictwo Pascal, %c 2016.
300
%a 351, [1] strona : %b ilustracje ; %c 25 cm.
504
%a Bibliografia i netografia na stronie 351.
520
%a Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii. Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i truflami w hibiskusowym pudrze. Poznaj lecznicze właściwości syropu z podbiału i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. 178 przepisów na dania jak z bajki!
650
%a Rośliny jadalne dzikie
650
%a Rośliny ozdobne
650
%a Kwiaty jadalne
650
%a Rośliny jadalne
650
%a Kucharstwo
655
%a Książka kucharska
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Pascal
920
%a 978-83-7642-703-4 : zł 44,90