okładka

Octy

Mildner, Magdalena, Wydawnictwo Dragon

Rok wydania: 2023.

Fermentacja, Kosmetyka naturalna, Ocet, Potrawy, Receptura, Zastosowanie i wykorzystanie, Ziołolecznictwo, Poradnik, Przepisy kulinarne, Publikacja bogato ilustrowana

Autor
Mildner, Magdalena
Wydawnictwo Dragon
Tytuł
Octy
ISBN
978-83-8172-900-0 (oprawa miękka)
Miejsce wydania
Bielsko-Biała :
Wydawnictwo
Dragon,
Rok wydania
2023.
Numer wydania
Wydanie I.
Objętość
255, [1] strona :
Rozmiary
23 cm.
Hasła przedmiotowe
Fermentacja
Kosmetyka naturalna
Ocet
Potrawy
Receptura
Zastosowanie i wykorzystanie
Ziołolecznictwo
Poradnik
Przepisy kulinarne
Publikacja bogato ilustrowana
Informacje dodatkowe
Bibliografia, netografia na stronach 252-253.
Streszczenie
Poznaj sztukę domowego wyrobu octów krok po kroku Naturalne octy to prawdziwy skarb. Odżywiają nasz organizm, działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i probiotycznie. Wspomagają odchudzanie, poprawiają stan skóry, pomagają w walce z insulinoopornością i cukrzycą. Ta książka pokaże ci, jak w łatwy sposób zrobić ocet w domu. Poznasz rodzaje i etapy fermentacji octowej. Dowiesz się, z czego najlepiej zrobić ocet, jakich narzędzi używać i jak przechowywać gotowe octy, by zachowały swoje właściwości. Autorka krok po kroku pokazuje proces domowego wyrobu octów. Podpowiada jak uniknąć octowej katastrofy i w jaki sposób wykorzystać gotowe octy podczas gotowania a także zabiegów domowej pielęgnacji. Przekonaj się, że domowe „octowanie” wcale nie jest takie trudne! Magdalena Mildner - naturopatka, fitoterapeutka, pasjonatka naturalnego stylu życia i Ajurwedy. Absolutnie zakochana w roślinach i octach. Po wielu latach pracy w korporacjach postanowiła podążać za swoją pasją – ziołami. Absolwentka IMK w Katowicach. Prowadzi wykłady i warsztaty z wykorzystaniem ziół w Beskidzie Śląskim oraz w Centrum Studiów Holistycznych przy AG w Katowicach. Pisze artykuły o ziołach dla czasopisma „Harmonia”, często gości w programach telewizyjnych.
020
%a 9788381729000
100
%a Mildner, Magdalena
245
%a Octy /
250
%a Wydanie I.
260
%a Bielsko-Biała : %b Dragon, %c 2023.
300
%a 255, [1] strona : %b fotografie ; %c 23 cm.
504
%a Bibliografia, netografia na stronach 252-253.
520
%a Poznaj sztukę domowego wyrobu octów krok po kroku Naturalne octy to prawdziwy skarb. Odżywiają nasz organizm, działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i probiotycznie. Wspomagają odchudzanie, poprawiają stan skóry, pomagają w walce z insulinoopornością i cukrzycą. Ta książka pokaże ci, jak w łatwy sposób zrobić ocet w domu. Poznasz rodzaje i etapy fermentacji octowej. Dowiesz się, z czego najlepiej zrobić ocet, jakich narzędzi używać i jak przechowywać gotowe octy, by zachowały swoje właściwości. Autorka krok po kroku pokazuje proces domowego wyrobu octów. Podpowiada jak uniknąć octowej katastrofy i w jaki sposób wykorzystać gotowe octy podczas gotowania a także zabiegów domowej pielęgnacji. Przekonaj się, że domowe „octowanie” wcale nie jest takie trudne! Magdalena Mildner - naturopatka, fitoterapeutka, pasjonatka naturalnego stylu życia i Ajurwedy. Absolutnie zakochana w roślinach i octach. Po wielu latach pracy w korporacjach postanowiła podążać za swoją pasją – ziołami. Absolwentka IMK w Katowicach. Prowadzi wykłady i warsztaty z wykorzystaniem ziół w Beskidzie Śląskim oraz w Centrum Studiów Holistycznych przy AG w Katowicach. Pisze artykuły o ziołach dla czasopisma „Harmonia”, często gości w programach telewizyjnych.
650
%a Fermentacja
650
%a Kosmetyka naturalna
650
%a Ocet
650
%a Potrawy
650
%a Receptura
650
%a Zastosowanie i wykorzystanie
650
%a Ziołolecznictwo
655
%a Poradnik
655
%a Przepisy kulinarne
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Dragon
920
%a 978-83-8172-900-0 (oprawa miękka)