okładka

Leśna kuchnia : jak bezpiecznie i smacznie gotować z leśnych roślin

Mikulska, Katarzyna, Wydawnictwo Pascal

Rok wydania: 2021.

Rośliny leśne, Rośliny jadalne dzikie, Rośliny łąkowe, Ziołolecznictwo, Poradnik, Przepisy kulinarne, Publikacja bogato ilustrowana

Autor
Mikulska, Katarzyna
Wydawnictwo Pascal
Tytuł
Leśna kuchnia : jak bezpiecznie i smacznie gotować z leśnych roślin
ISBN
978-83-8103-790-7 (oprawa miękka) : zł 44,90
Miejsce wydania
Bielsko-Biała :
Wydawnictwo
Pascal,
Rok wydania
2021.
Objętość
302, [2] strony :
Rozmiary
21 cm.
UKD
630.16
641.55/.56
Informacje dodatkowe
Bibliografia na stronie [303]. Bibliografia na stronie [303].
Hasła przedmiotowe
Rośliny leśne
Rośliny jadalne dzikie
Rośliny łąkowe
Ziołolecznictwo
Poradnik
Przepisy kulinarne
Publikacja bogato ilustrowana
Streszczenie
Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego! Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie. Poznaj przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory roku. Sprawdź, które dziko rosnące rośliny są jadalne, jak je rozpoznać oraz co warto z nich przygotować. Korzystaj z darów natury i ciesz się czasem spędzonym na świeżym powietrzu, nie rezygnując ze smacznych posiłków!
020
%a 9788381037907
080
%a 630.16
080
%a 641.55/.56
100
%a Mikulska, Katarzyna
245
%a Leśna kuchnia : %b jak bezpiecznie i smacznie gotować z leśnych roślin /
260
%a Bielsko-Biała : %b Pascal, %c 2021.
300
%a 302, [2] strony : %b fotografie ;%b fotografie ; %c 21 cm.
504
%a Bibliografia na stronie [303].%a Bibliografia na stronie [303].
520
%a Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego! Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie. Poznaj przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory roku. Sprawdź, które dziko rosnące rośliny są jadalne, jak je rozpoznać oraz co warto z nich przygotować. Korzystaj z darów natury i ciesz się czasem spędzonym na świeżym powietrzu, nie rezygnując ze smacznych posiłków!
650
%a Rośliny leśne
650
%a Rośliny jadalne dzikie
650
%a Rośliny łąkowe
650
%a Ziołolecznictwo
655
%a Poradnik
655
%a Przepisy kulinarne
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Pascal
920
%a 978-83-8103-790-7 (oprawa miękka) : zł 44,90