Autor
Mikulska, Katarzyna
Tytuł
Leśna kuchnia : jak bezpiecznie i smacznie gotować z leśnych roślin
ISBN
978-83-8103-790-7 (oprawa miękka) : zł 44,90
Miejsce wydania
Bielsko-Biała :
Objętość
302, [2] strony :
Informacje dodatkowe
Bibliografia na stronie [303]. Bibliografia na stronie [303].
Hasła przedmiotowe
Rośliny leśne
Publikacja bogato ilustrowana
Streszczenie
Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego!
Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie.
Poznaj przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory roku. Sprawdź, które dziko rosnące rośliny są jadalne, jak je rozpoznać oraz co warto z nich przygotować. Korzystaj z darów natury i ciesz się czasem spędzonym na świeżym powietrzu, nie rezygnując ze smacznych posiłków!
100
%a Mikulska, Katarzyna
245
%a Leśna kuchnia :
%b jak bezpiecznie i smacznie gotować z leśnych roślin /
260
%a Bielsko-Biała :
%b Pascal,
%c 2021.
300
%a 302, [2] strony :
%b fotografie ;%b fotografie ;
%c 21 cm.
504
%a Bibliografia na stronie [303].%a Bibliografia na stronie [303].
520
%a Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego!
Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie.
Poznaj przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory roku. Sprawdź, które dziko rosnące rośliny są jadalne, jak je rozpoznać oraz co warto z nich przygotować. Korzystaj z darów natury i ciesz się czasem spędzonym na świeżym powietrzu, nie rezygnując ze smacznych posiłków!
650
%a Rośliny jadalne dzikie
655
%a Przepisy kulinarne
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Pascal
920
%a 978-83-8103-790-7 (oprawa miękka) : zł 44,90