okładka

Jadalne kwiaty

Kalemba-Drożdż, Małgorzata, Wydawnictwo Pascal

Rok wydania: 2021.

Potrawy, Rośliny jadalne dzikie, Rośliny ozdobne, Książka kucharska, Publikacja bogato ilustrowana

Autor
Kalemba-Drożdż, Małgorzata
Wydawnictwo Pascal
Tytuł
Jadalne kwiaty
ISBN
978-83-8103-716-7 (oprawa twarda) : zł 59,90
Miejsce wydania
Bielsko-Biała :
Wydawnictwo
Pascal,
Rok wydania
2021.
Numer wydania
Rozszerzone wydanie.
Objętość
357, [3] strony :
Rozmiary
25 cm.
UKD
641.55/.56
Hasła przedmiotowe
Potrawy
Rośliny jadalne dzikie
Rośliny ozdobne
Książka kucharska
Publikacja bogato ilustrowana
Informacje dodatkowe
Na okładce podtytuł: 186 przepisów na dania z kwiatów.
Bibliografia, netografia na stronach 356-357. Bibliografia, netografia na stronach 356-357.
Streszczenie
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle Rozszerzone wydanie 186 przepisów na dania jak z bajki! Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. Małgorzata Kalemba-Drożdż autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
020
%a 9788381037167 (oprawa twarda) :
080
%a 641.55/.56
100
%a Kalemba-Drożdż, Małgorzata
245
%a Jadalne kwiaty /
250
%a Rozszerzone wydanie.
260
%a Bielsko-Biała : %b Pascal, %c 2021.
300
%a 357, [3] strony : %b fotografie ;%b fotografie ; %c 25 cm.
500
%a Na okładce podtytuł: 186 przepisów na dania z kwiatów.
504
%a Bibliografia, netografia na stronach 356-357.%a Bibliografia, netografia na stronach 356-357.
520
%a Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle Rozszerzone wydanie 186 przepisów na dania jak z bajki! Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. Małgorzata Kalemba-Drożdż autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
650
%a Potrawy
650
%a Rośliny jadalne dzikie
650
%a Rośliny ozdobne
655
%a Książka kucharska
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Pascal
920
%a 978-83-8103-716-7 (oprawa twarda) : zł 59,90